Patchwork [net,04/10] ixgbe: Fix link issues caused by a reset while interface is down

login
register
mail settings
Submitter Jeff Kirsher
Date Nov. 3, 2011, 12:19 a.m.
Message ID <1320279601-1276-5-git-send-email-jeffrey.t.kirsher@intel.com>
Download mbox | patch
Permalink /patch/123368/
State Accepted
Delegated to: David Miller
Headers show

Comments

Jeff Kirsher - Nov. 3, 2011, 12:19 a.m.
From: Emil Tantilov <emil.s.tantilov@intel.com>

Interface fails to obtain link on 82599 SFP in the following scenario:

1. Set advertised speed to GB:
ethtool -s eth0 advertise 0x20

2. Bring interface down
ip link set eth0 down

3. Issue any command that leads to a reset:
ethtool -t eth0

4. Bring link back up:
ip link set eth0 up

Following patch makes sure that the driver flaps the Tx laser every time
ixgbe_start_hw() is called, and not only when the speed is set.

Signed-off-by: Emil Tantilov <emil.s.tantilov@intel.com>
Tested-by: Phil Schmitt <phillip.j.schmitt@intel.com>
Signed-off-by: Jeff Kirsher <jeffrey.t.kirsher@intel.com>
---
 drivers/net/ethernet/intel/ixgbe/ixgbe_main.c |    1 -
 1 files changed, 0 insertions(+), 1 deletions(-)

Patch

diff --git a/drivers/net/ethernet/intel/ixgbe/ixgbe_main.c b/drivers/net/ethernet/intel/ixgbe/ixgbe_main.c
index 09b8e88..b7abf43 100644
--- a/drivers/net/ethernet/intel/ixgbe/ixgbe_main.c
+++ b/drivers/net/ethernet/intel/ixgbe/ixgbe_main.c
@@ -6125,7 +6125,6 @@  static void ixgbe_sfp_link_config_subtask(struct ixgbe_adapter *adapter)
 	autoneg = hw->phy.autoneg_advertised;
 	if ((!autoneg) && (hw->mac.ops.get_link_capabilities))
 		hw->mac.ops.get_link_capabilities(hw, &autoneg, &negotiation);
-	hw->mac.autotry_restart = false;
 	if (hw->mac.ops.setup_link)
 		hw->mac.ops.setup_link(hw, autoneg, negotiation, true);